Ostalo

Sve više oboljelih od gripe

Objavljeno 04.01.2018.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Broj oboljelih od gripe je od početka prosinca u stalnom porastu, a broj službeno prijavljenih slučajeva tjedno raste za po nekoliko stotina, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).
Sve više oboljelih od gripe
 

Vrhunac sezone gripe očekuje se za 2-3 tjedna.

Posljednjeg tjedna prosinca službeno je prijavljeno 660 oboljelih od gripe, no stvarni broj oboljelih je uvijek veći, dodaju iz HZJZ-a.

Za očekivati je da će se na vrhuncu epidemije broj ljudi tjedno oboljelih od gripe kretati između 1000 i 2000.

Kod oboljelih dominira gripa tipa B, i to soj koji nije sadržan u ovogodišnjem cjepivu.

Kod virusa A trenutno prevladava podtip H3N2, koji je bio dominantan u populaciji prošle godine.

U zavodima za javno zdravstvo su potrošene sve zalihe dodatno kupljenog cjepiva, a još ga se može naći u ambulantama obiteljske medicine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.