Lijekovi

Lactocare BABY - dobre bakterije iz PLIVE

Objavljeno 24.01.2018.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

PLIVA je svoju paletu proizvoda upotpunila dodacima prehrani LACTOCARE koji sadrže dobre bakterije koje mogu biti naš saveznik u očuvanju zdravlja. LACTOCARE BABY je dodatak prehrani koji sadrži kulture mikroorganizama i vitamin D3.
Lactocare BABY - dobre bakterije iz PLIVE

Što su to dobre bakterije?

Dobre bakterije su živi mikroorganizmi koji primijenjeni u adekvatnoj količini imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina. Najčešće se koriste kod probavnih tegoba, proljeva, zatvora, iritabilnog kolna. Na tržištu su dostupni i specijalni pripravci dobrih bakterija prilagođeni djeci, čak i onoj mlađoj od 2 godine.

Dobre bakterije pomažu i najmlađima

Lactobacillus reuteri jest dobra bakterija koja je prirodno prisutna u crijevima čovjeka, a može se unositi i dodacima prehrani kako bi se potaknula ravnoteža dobrih bakterija u crijevima. Nekoliko je istraživanja pokazalo da ovaj bakterijski soj može biti koristan i kao pomoć pri ublažavanju dojenačkih kolika.

Također, uzimanje dobrih bakterija prilikom i nakon uzimanja antibiotika može pomoći u sprječavanju narušavanja ravnoteže crijevne mikroflore. Naime, antibiotici ne samo da ubijaju patogene bakterije zbog kojih su i indicirani, već ubijaju i dobre bakterije u crijevima, što može dovesti do proljeva. Unošenjem pripravaka s dobrim bakterijama smanjuje se mogućnost dobivanja takvih proljeva.

Što je Lactocare BABY?

LACTOCARE BABY je dodatak prehrani u obliku kapi koje sadrže vitamin D i pažljivo odabrane bakterije mliječne kiseline koje imaju povoljan učinak na zdravlje djeteta. Vitamin D potreban je za normalan rast i razvoj kostiju, a preporuka Američke pedijatrijske akademije je svakodnevno davanje 400 IU vitamina D3 do prve godine života1

Izvor: 1. Golden NH, Abrams SA; Committee on Nutrition. Optimizing bone health in children and adolescents. Pediatrics. 2014 Oct;134:e1229-43.

 

Bočicu snažno protresite prije svake primjene, dok se prašak u potpunosti ne rasprši u tekućini. LACTOCARE BABY pakiranje dostatno je za 30 dana svakodnevne primjene, i to 5 kapi na dan treba dati djetetu direktno u usta ili dodati u majčino mlijeko, hladnu tekućinu ili mlaki dojenački pripravak. Za doziranje koristite priloženu kapaljku.

 

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

LACTOCARE BABY dostupan je u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama!

Čuvati od dohvata male djece!

 

Upoznajte i ostale proizvode iz Plivine LACTOCARE linije

LACTOCARE DAILY kapsule– dnevna nadopuna dobrih bakterija

LACTOCARE STOP kapsule  – pomaže kod proljeva

LACTOCARE FEMININE kapsule – pozitivan učinak na urogenitalno zdravlje žena

 

HR/LACTO/17/0025e

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(10)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.