Ostalo

Sastojkom marihuane protiv ovisnosti

Objavljeno 26.03.2018.

UPI

Sastojak marihuane kanabidiol (CBD) se u istraživanju provedenom u SAD pokazao učinkovitim u tretiranju ovisnosti o kokainu ili alkoholu.
Sastojkom marihuane protiv ovisnosti
 

Eksperimenti znanstvenika iz Scripps Research Institute pokazuju kako je primjena CBD-a kod laboratorijskih miševa smanjivala sklonost prema kokainu i alkoholu tijekom procesa odvikavanja.

Već i kratkotrajna primjena CBD-a je imala dugoročan pozitivan učinak, a kod tretiranih životinja je zabilježeno reduciranje anksioznosti i impulzivnosti.

CBD nema psihoaktivna svojstva, a već se pokazao korisnim u tretiranju bolova te raznih neuroloških i psihijatrijskih poremećaja, piše stručni časopis Neuropsychopharmacology.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.