Ostalo

Konferencija o hrvatskom zdravstvu

Objavljeno 27.03.2018.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

U ponedjeljak je u Zagrebu održana konferencija "Budućnost hrvatskog zdravstva".
Konferencija o hrvatskom zdravstvu
 

Na skupu je istaknuto kako Hrvatska za zdravstvo izdvaja 700 eura po glavi stanovnika godišnje.

Ove godine je povećano izdvajanje za skupe lijekove sa 700 milijuna kuna na 1,1 milijardu kuna, a u 2017. je došlo i do pada ukupnih dugova u zdravstvu s preko 8 milijardi na 7,7 milijardi kuna.

Ministar Kujunžić je za ovu godinu najavio i nove zakone o zdravstvenoj zaštiti i obveznom zdravstvenom osiguranju

Kroz Zakon o zdravstvenoj zaštiti se u primarnu zdravstvenu zaštitu uvodi institut ordinacije, kojim se žele definirati prava i obveze liječnika te ih stimulirati da ostanu u primarnoj zaštiti.

S tim ciljem raspisan je veliki broj specijalizacija u primarnoj zaštiti. Tu je i 50 specijalizacija iz pedijatrije, s obzirom na nedostatak pedijatara, a njih 32 već je započelo sa specijalizacijom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.