Ostalo

Programi za djecu s kroničnim bolestima

Objavljeno 31.03.2018.

UNICEF

U petak su su Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri predstavljeni rezultati dvaju programa osuvremenjivanja podrške najmlađim pacijentima s višestrukim razvojnim teškoćama, ukupne vrijednosti 732000 kuna.
Programi za djecu s kroničnim bolestima
 

Programi se odnose na promjene u načinu skrbi o djeci s najvećim zdravstvenim izazovima te omogućuju njihov fizički i mentalni napredak.

Ureda UNICEF-a za Hrvatsku je uz pomoć donacija hrvatskih građana u programe uložio 681160 kuna.

Programi su obuhvatili edukaciju zdravstvenih djelatnika i nabavu opreme za skrb o djeci, a pomoći će ranoj intervenciji u djetinjstvu djece ugrožena zdravlja i razvoja, te pomoću tehnoloških pomagala i prilagođenih komunikacijskih tehnika omogućiti potpomognutu komunikaciju najmlađim pacijentima.

U okviru dvaju programa održana su ukupno 92 edukacijska susreta sa zdravstvenim osobljem bolnice o primjeni potpomognute komunikacije u svakodnevnom radu s najmlađim pacijentima i optimalnoj podršci njihovu ranom razvoju.

Uz to, provedena je procjena individualnih razvojnih i komunikacijskih potreba 28 najmlađih pacijenata u dobi do 8 godina radi pružanja odgovarajuće podrške.

U primjeni potpomognute komunikacije djeci će pomoći nabavljena tehnološka oprema, a zdravstveni stručnjaci osnaženi su za procjenu jezičnih sposobnosti i potreba djece.

U svrhu upoznavanja s primjerima dobre prakse u rehabilitaciji, obrazovanju i liječenju djece s višestrukim teškoćama u razvoju, djelatnici bolnice boravili su u 4 studijska posjeta suradničkim institucijama u Grazu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.