Ostalo

Svjetski dan zdravlja u subotu

Objavljeno 06.04.2018.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Svjetski dan zdravlja 2018. godine će se u organizaciji Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo obilježiti u subotu na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu od 9 do 14 sati.
Svjetski dan zdravlja u subotu
 

Događaj je organiziran uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva, a u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo, Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika, strukovni razred za medicinsko-laboratorijsku djelatnost te Hrvatskom udrugom za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa HUHIV i Hrvatskim društvom za bolesti jetre Hepatos.

U sklopu preporuka Svjetske zdravstvene organizacije ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana zdravlja posvećeno je univerzalnoj zdravstvenoj zaštiti kojom svatko i svugdje ima pravo na osnovnu zdravstvenu zaštitu. U svakom društvu dostupna zdravstvena zaštita za sve moguća je jedino uz jačanje preventivnih aktivnosti. Zbog toga će ova javnozdravstvena akcija biti usmjerena predstavljanju preventivnih programa te aktivnosti promicanja i unaprjeđenja zdravlja, od spolnog zdravlja, mentalnog zdravlja do prevencije raka i drugih kroničnih bolesti.

Sudionici će se ovom prigodom moći informirati o različitim aspektima zdravlja i pristupačnosti odgovarajuće zdravstvene skrbi u prevenciji i liječenju. Tako će na štandovima moći proširiti znanje kroz pristup pisanim informacijama, aplikacijama i nagradnim kvizovima te razgovorom s liječnicima, psihologom i ostalim stručnjacima, ali i obaviti određena testiranja i pretrage.

Univerzalna zdravstvena zaštita ne obuhvaća samo liječenje pojedinaca, već i aktivnosti za cijelu populaciju kao što su nacionalni preventivni programi i sve komponente zdravstvenog sustava: zdravstvene ustanove, komunikacijske mreže, zdravstvene tehnologije, informacijske sustave, mehanizme osiguranja kvalitete i upravljanje i zakonodavstvo.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.