Ostalo

HZZO je lani poslovao pozitivno

Objavljeno 14.04.2018.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ostvario je prošle godine prihode u iznosu od oko 23,6 milijarde kuna i rashode od oko 23,43 milijarde kuna.
HZZO je lani poslovao pozitivno
 

Pozitivan rezultat od 241 milijun kuna je posljedica veće zaposlenosti i rasta bruto plaća, izvijestilo je Ministarstvo zdravstva.

Fond za skupe lijekove povećan je sa 750 milijuna kuna krajem 2016. na 1,25 milijardi kuna koliko iznosi trenutačno.

2016. godinu su na listu stavljena 4 skupa lijeka, 2017. 20 skupih lijekova, a u prva 3 mjeseca ove godine 7 skupih lijekova.

Među njima su lijekovi za liječenje rijetkih bolesti, a dodani su i novi lijekovi za karcinome pluća, dojke, bubrega i melanom te za spinalnu mišićnu atrofiju.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.