Ostalo

Središnji upravljački sustav za bolnice

Objavljeno 14.04.2018.

Ministarstvo zdravstva

Sljedećeg tjedna će ravnateljima bolnica bit će predstavljen informatički sustav koji će omogućiti stalni uvid u poslovanje bolnica, najavljeno je iz ministarstva zdravstva.
Središnji upravljački sustav za bolnice
 

Središnji upravljački sustav objedinjuje poslovanje svih bolnica i moći će pratiti brojne parametre, ne samo financijske nego izvršenost posla, utrošenost materijala i lijekova i njihove cijene, nuspojave i ishode liječenja.

Novi sustav će biti i jedna od osnova za nagrađivanje liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika u bolnicama za natprosječne rezultate rada, što je predviđeno u Prijedlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji se nalazi u e-savjetovanju.

Sustav nagrađivanja će biti razrađen posebnim pravilnikom.

U proteklih godinu dana je uspostavljen i informatički sustav koji omogućuje provedbu prioritetnih lista čekanja.

On će omogućiti zdravstvenim ustanovama i liječnicima da pacijentima koji imaju indikaciju za žurnu obradu u roku 3 dana osiguraju pregled specijalista, a u roku 2 do 4 tjedna sve dijagnostičke i terapijske postupke.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.