Ostalo

Testiranje medicinske primjene ecstasyja

Objavljeno 03.05.2018.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako korištenje ecstasyja može imati pozitivan učinak na osobe s posttraumatskim stresnim poremećajem (PTSP), objavio je znanstveni časopis The Lancet Psychiatry.
Testiranje medicinske primjene ecstasyja
 

Ova sintetska droga je poznata po tome što izaziva promjene raspoloženja i percepcije, a znanstvenici iz MAPS Public Benefit Corp. u Kaliforniji su je testirali na uzorku od 26 ratnih veterana s dijagnozom PTSP-a.

Pozitivan učinak ecstasyja je bio najizraženiji u kombinaciji s psihoterapijom.

U sljedećoj fazi istraživanja će sudjelovati 200-300 pacijenata s PTSP-om.

Šira primjena ecstasyja u liječenju PTSP-a bi u SAD mogla započeti najranije 2021. godine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.