Lijekovi

Plivit Magnezij – od sada i u obliku šumećih tableta!

Objavljeno 12.09.2019.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

Ljudsko tijelo ima izvrstan mehanizam kojim nam ukazuje na nedostatke potrebnih nutrijenata. Tako i nedostatak magnezija u organizmu ne primijetite sve dok vas tijelo, primjerice, ne zaustavi bolnim grčem u mišiću!
Plivit Magnezij – od sada i u obliku šumećih tableta!

Koliko Magnezija vam je potrebno?

Hrana je bitan izvor magnezija. Magnezij nalazimo u svom zelenom povrću jer je sastavni dio zelenog pigmenta biljaka - klorofila, u avokadu, kokosu, orašastim plodovima, ali i u ostalim namirnicama, posebno bananama, rajčicama, žitaricama i mesu. Unos magnezija dolazi isključivo putem prehrane koja zbog osiromašenog tla sadrži sve manje magnezija. Upravo zato posežemo za dodatnim unosom magnezija putem različitih pripravaka.

Magnezij je jedan od najvažnijih elemenata u našem organizmu čija dnevna potreba iznosi oko 375 mg.

Obratite pozornost koji magnezij uzimate!

Magnezij u različitim proizvodima najčešće dolazi u obliku oksida međutim takav magnezij je slabo iskoristiv u vašem organizmu (samo 4%), zbog toga ga je važno kombinirati sa magnezijem u obliku citrata koji je visoko iskoristiv u vašem organizmu (do 90%) kako bi najbolje zadovoljili potrebe za magnezijem jer se djelovanje na pojedine sustave u organizmu pojedinih oblika magnezija razlikuje.

Uz ispravne oblike (spojeve) magnezija, za uspješnost djelovanja i sigurnost upotrebe preparata važna je i prisutnost vitamina koji djeluju kao kofaktori u uspostavljanju normalne ravnoteže tog minerala, ujedno utječu na bolju resorpciju, djeluju protuupalno i potpomažu pri normalnom rastu i obnovi stanica.

Magnezij i vitamini B skupine

Jedan od glavnih čimbenika koji utječu na apsorpciju i pravilno iskorištavanje magnezija je upravo vitamin B6. Vitamin B9 ili folna kiselina važan je čimbenik rasta i razvoja te je potreban u suzbijanju upalnih procesa u organizmu. Vitamin B12 u kombinaciji s elementom magnezijem omogućuje pravilno sazrijevanje crvenih krvnih stanica eritrocita, i redovito se primjenjuje u liječenju anemije.

U Plivit paleti proizvoda uz već poznati Plivit Magnezij DUO POWER novost je Plivit Magnezij u obliku šumećih tableta

Plivit Magnezij šumeće tablete, vitaminsko-mineralni proizvod sadrži jedinstvenu kombinaciju magnezijevog karbonata, citrata i oksida zajedno s vitaminima B6, B9 i B12. Upravo takva kombinacija magnezijevih oblika u proizvodu omogućava bolju iskoristivost u odnosu na čisti magnezijev oksid. 

Tablete je prije korištenja potrebno otopiti (preporučeno u 200 ml vode), čime nastaje osvježavajuća otopina ugodnog okusa limuna

Preduhitrite nedostatak magnezija u organizmu i uzmite svoj Plivit Magnezij.

 

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(221)
3.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.