Ostalo

KBC Zagreb: Novi centar izvrsnosti

Objavljeno 04.06.2018.

KBC Zagreb

Zavod za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb postao je Centar izvrsnosti u gastroenterologiji i Edukacijski centar Europskog odbora za gastroenterologiju i hepatologiju (EBGH), koji je dio Europske unije zdravstvenih specijalista (UEMS), krovne udruge medicinskih specijalističkih struka u Europi.
KBC Zagreb: Novi centar izvrsnosti
 

Na redovitom sastanku EBGH u Ateni, pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju i predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora Željko Krznarić izabran je za predsjednika pododbora koji provodi evaluaciju specijalističkog statusa i edukaciju u Europi kao i odobravanje statusa centara izvrsnosti EBGH.

Kao Edukacijski trening centar Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju KBC Zagreb Zavod postaje mjesto za dodatnu edukaciju kolega iz Europe, a očekuju povećani broj kandidata za temeljnu specijalističku edukaciju kako iz Hrvatske, tako iz susjednih zemalja.

Na Zavodu danas radi 25 liječnika različitih razina specijalističkog znanja i vještina, tri profesora Medicinskog fakulteta (MEF) u Zagrebu, tri docenta MEF-a, pet liječnica i liječnika nalazi se u statusu specijalizanata gastroenterologije, a posebna pozornost posvećuje se njihovoj edukaciji.

Kao Centar izvrsnosti, Zavod će se baviti razvojem struke, edukacijom specijalizanata, kako na teorijskoj razini tako osobito u praktičnim vještinama poput gastroskopije, kolonoskopije, endoskopije tankog crijeva, kapsula endoskopije, temeljnog i naprednog ultrazvuka, uz poseban naglasak kvaliteti usluge, broju pregleda i postupaka.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.