Ostalo

Aplikacija ukazuje na Parkinsonovu bolest

Objavljeno 05.06.2018.

Digital Trends

Grčki znanstvenici sa sveučilišta u Solunu su razvili aplikaciju za tzv. pametne telefone i satove koja može ukazati na prisutnost ranih simptoma Parkinsonove bolesti.
Aplikacija ukazuje na Parkinsonovu bolest
 

Prvi simptomi Parkinsonove bolesti su blagi i teško uočljivi, a pravovremeno postavljanje dijagnoze ovog neurodegenerativnog poremećaja povećava izglede za usporavanje njegove progresije.

Nova aplikacija nazvana i-Prognosis se koristi nizom senzora prisutnih u novim modelima mobitela i satova koji prikupljaju veliku količinu informacija o kretanju vlasnika i korištenju uređaja.

Analizom ovih podataka - od karakteristika glasa do eventualnog drhtanja ruku - softver može uočiti prisutnost obrazaca koji ukazuju na početnu fazu Parkinsonove bolesti.

Aplikacija se još nalazi u fazi testiranja, no već je dostupna za Android uređaje u Grčkoj, Portugalu, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.