Ostalo

Zagreb: Defibrilatori u vozilima saniteta

Objavljeno 24.08.2018.

Zagreb

Grad Zagreb će do kraja godine nabaviti automatske vanjske defibrilatore za svih 55 sanitetskih vozila hitnog prijevoza u gradu.
Zagreb: Defibrilatori u vozilima saniteta
 

Zagrebačka hitna imala je lani 91255 intervencija i obavila 130258 sanitetskih prijevoza.

Prosječno vrijeme intervencije, odnosno dolaska na mjesto nesreće, u prvih šest mjeseci ove godine kod timova 1, u kojemu su liječnik, medicinski tehničar i vozač, iznosilo je 7,19 minuta, što je unutar europskog prosjeka od 10 minuta.

Vozni park je prosječne starosti 11,5 godina.

Zagrebačka hitna je proteklih godina uvela još dva nadstandarda - hitnu ambulantu u Zavodu, kroz koju je lani prošlo 9846 pacijenata, gdje im je u 80% slučajeva pružena sva potrebna medicinska pomoć, dok je svega 20% pacijenata bilo upućeno u zagrebačke bolnice.

Također, tu su i timovi 3, odnosno djelatnici hitne na motorima koji su u 2017. imali 717 intervencija na koje su dolazili za prosječno 5,46 minuta.

Zagrebačka hitna, koja će sljedeće godine obilježiti 110 obljetnicu postojanja, ima ukupno 424 djelatnika, od čega je 69 timova T1 s liječnikom, tehničarem i vozačem, 10 timova T2 , 41 tim sanitetskog prijevoza i dva motorista u timu T3.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.