Ostalo

Nova oprema za bolnice

Objavljeno 28.08.2018.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU

Pet angiosala za potrebe mreže intervencijske radiologije, dva uređaja za intra-kranijalnu radiokirurgiju i sedam za intervencijsku kardiologiju, kao i sedam novih magnetskih rezonanci te jedan sofisticirani kirurški robotski sustav, ukupne vrijednosti 172,3 milijuna kuna, bit će idućih mjeseci nabavljeno bespovratnim sredstvima iz EU fondova i raspodijeljeno u devet hrvatskih bolnica.
Nova oprema za bolnice
 

Ukupno 20 visokosofisticiranih uređaja, u sklopu projekta opremanja dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija, dobit će klinički bolnički centri Zagreb, Sestre milosrdnice, Split, Rijeka i Osijek, kliničke bolnice Dubrava i Sveti Duh te opće bolnice u Varaždinu i Zadru.

Ugovor su o tome u ponedjeljak potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Kirurški robotski sustav će biti instaliran u KBC Zagreb, ali koristit će ga i liječnici iz drugih bolnica.

Robot stoji 15-ak milijuna kuna, a s njim se mogu operirati svi sustavi.

Njime se najviše operiraju karcinomi prostate te tumori u abdomenu i prsnom košu.

Dosad je na području zdravstva iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" ugovoreno 1,6 milijardi kuna.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.