Ostalo

Novi centar za palijativnu skrb

Objavljeno 08.09.2018.

OB Varaždin

U petak je u Novom Marofu otvoren najmoderniji centar za palijativnu skrb u Hrvatskoj sa 72 postelje.
Novi centar za palijativnu skrb
 

Time je u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novome Marofu, koja je u sklopu varaždinske Opće bolnice, nepovratnim novcem iz Europske unije broj postelja za palijativne bolesnike povećan na 89.

U novom spojnom objektu većina soba je dvokrevetna, opremljene su najmodernijom opremom, a svaka ima vlastitu kupaonicu, televizor i klima-uređaj.

Vrijednost projekta je 51,5 milijuna kuna, osiguranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.".

Prema nekim procjenama, do 46000 pacijenata u Hrvatskoj treba palijativnu skrb.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.