Ostalo

Europski dan bez poginulih u prometu

Objavljeno 19.09.2018.

Ministarstvo unutarnjih poslova

Europski dan bez poginulih u prometu se u srijedu na poziv Europske komisije obilježava diljem Europe.
Europski dan bez poginulih u prometu
 

Po podacima za Hrvatsku, u osam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama poginulo je 215 osoba, a 1868 je teško ozlijeđeno.

Tijekom Europskog tjedna mobilnosti, koji traje od 16. do 22. rujna, se održava i preventivni projekt EDWARD (European Day Without A Road Death).

Projekt EDWARD od 2016. godine, kada ga je pokrenula Europska mreža prometne policije, podržava svih 30 država članica mreže, a čelnici brojnih organizacija i inicijativa prisegnuli su da će širiti afirmativne prometne poruke.

Cilj je da sudionici u prometu kritički promisle, makar i na par minuta, o rizicima s kojima se suočavaju i kojima izlažu ostale sudionike.

Prošle godine je na EDWARD u Hrvatskoj je poginula jedna osoba.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.