Ostalo

Zagreb Advent Run 16.12.

Objavljeno 23.11.2018.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Tisuće kostimiranih trkača i ove će godine protrčati središtem blagdanski ukrašenog Zagreba te podržati borbu protiv dijabetesa.
Zagreb Advent Run 16.12.
 

Utrka će se održati u nedjelju, 16. prosinca, s početkom u 10 sati.

Start i cilj utrke su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a svi zainteresirani za sudjelovanje u adventskoj utrci mogu se prijaviti do 1. prosinca u ponoć.

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti tijekom cijele godine, a posebice za osobe oboljele od dijabetesa.

Naime, u 2017. godini u Hrvatskoj je broj umrlih od dijabetesa porastao za zabrinjavajućih 23% u odnosu na godinu ranije.

Stoga će se i dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora programima i projektima koje Savez provodi.

Svi sudionici utrke imat će priliku savjetovati se sa stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" koji će im mjeriti koncentracije šećera u krvi i kontrolirati krvni tlak, savjetovati se sa kineziolozima o dobrobitima vježbanja te nutricionistima o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.