Ostalo

HZZO u financijskom plusu

Objavljeno 28.11.2018.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je izvijestio kako je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario pozitivan financijski rezultat u iznosu većem od 668 milijuna kuna.
HZZO u financijskom plusu
 

To je rezultat pozitivnih makroekonomski kretanja, posebice povećanja prosječne bruto plaće za 5,4%, priopćeno je nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

U razdoblju od siječnja do rujna ove godine HZZO je ostvario ukupne prihode u visini od 18.495.442.518 kuna, što je za 5,81% više nego u istom razdoblju prethodne godine,

Tome su pridonijeli prihodi od doprinosa koji su se povećali za 4,08%, a znatno povećanje ostvareno je glede prihoda od proračuna za koje je u planu za 2018. godinu na godišnjoj razini povećano izdvajanje s 2,5 milijardi kuna na 3 milijarde kuna.

Prosječan broj ukupnih osiguranika smanjuje, no nastavlja se trend povećanja prosječnog broja aktivnih osiguranika, te je na kraju promatranog razdoblja evidentirano prosječno 1.563.452 zaposlenih osoba, što je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine nominalno povećanje za 42.191 osobu ili 2,77%.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.