Ostalo

Resocijalizacija liječenih ovisnika

Objavljeno 29.11.2018.

Ured za suzbijanje zlouporabe droga

Ured za suzbijanje zlouporabe droga je u srijedu predstavio rezultate 11-godišnjeg projekta preko kojeg je 700 liječenih ovisnika našlo zaposlenje, a 800 završilo školovanje.
Resocijalizacija liječenih ovisnika
 

Cilj Projekta resocijalizacije liječenih ovisnika o drogama je sustavno i trajno rješavanje pitanja ovisnika putem stvaranja adekvatnog modela resocijalizacije ovisnika o drogama u zajednici, s posebnim naglaskom na razvijanje radno-socijalnih vještina, poticanje obrazovanja i zapošljavanja te pomoći u rješavanju stambenih pitanja.

Godišnje se u tretmanima ovisnosti nalazi oko 7000 ovisnika, a njih 60% je u nekom obliku radnog odnosa.

Od početka projekta je preko 9000 osoba koristilo intervencije i usluge organizacija civilnog društva koje podržavaju provedbu resocijalizacije.

U prosjeku je riječ o osobama u dobi između 30 i 40 godina na području cijele Hrvatske, a u tretmanima se većinom nalaze opijatski ovisnici.

S godinama se povećava broj liječenih ovisnika koji se samoinicijativno uključuju u školovanje i zapošljavanje, a Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) kontinuirano provodi aktivnu politiku zapošljavanja putem obrazovnih programa i programa profesionalnog usavršavanja za koje je u 11 godina utrošeno 14 i pol milijuna kuna.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.