Ostalo

Odlazak u kino čuva od depresije

Objavljeno 27.12.2018.

HealthDay

Odlazak u kino, kazalište ili muzej može biti učinkovito sredstvo za prevenciju depresije, utvrdili su istraživači s University College London.
Odlazak u kino čuva od depresije
 

Što je češće prisustvovanje ovakvim i sličnim kulturnim događajima, to je manji rizik za depresiju, sugeriraju podaci prikupljeni od oko 2000 ispitanika starijih od 50 godina.

Primjerice, kod osoba koje u kino ili kazalište barem jednom mjesečno se bilježi prosječno 48% manji rizik za depresiju.

Uočenu vezu je moguće objasniti posljedicama jačanja društvenog angažmana te reduciranja društvene izolacije i usamljenosti, objavio je British Journal of Psychiatry.

Uz to, u proučavanom desetgodišnjem razdoblju je prisustvovanje kulturnim događajima povezano s pojačanim izlučivanjem neurotransmitera dopamina, poznatog po vezi s dobrim raspoloženjem.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.