Ostalo

Studija preporučuje manji unos mesa za dijabetičare

Objavljeno 01.01.2019.

Medical News Today

Smanjeni unos mesa je kod dijabetičara povezan s olakšanom kontrolom koncentracije šećera u krvi, pokazalo je istraživanje koje je objavio British Medical Journal.
Studija preporučuje manji unos mesa za dijabetičare
 

Uz to, znanstvenici s University of London su na uzorku od 433 ispitanika utvrdili kako su restrikcije glede konzumacije mesa povezane s udvostručenjem izgleda za gubitak suvišnih kilograma.

Kod sudionika istraživanja koji su ograničili unos mesa je zabilježeno smanjenje rizika za dijabetičku neuropatiju te ublažavanje simptoma depresije.

Neke ranije studije su ukazale na veći rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2 kod osoba s većim udjelom mesa u prehrani.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
2.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.