Ostalo

Zaklada Ana Rukavina: 101 transplantacija matičnih stanica

Objavljeno 13.03.2019.

Zaklada Ana Rukavina - Želim život!

Zahvaljujući darivateljima krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatskog registra darivatelja prošlog mjeseca su provedene tri transplantacije matičnih stanica.
Zaklada Ana Rukavina: 101 transplantacija matičnih stanica
 

Transplantate su dobili pacijent iz Hrvatske i dva pacijenta iz inozemstva, a ukupno je od 2009. do danas provedena 101 transplantacija.

Time su hrvatski darivatelji pacijentima iz naše zemlje i inozemstva pružili priliku za život, priopćeno je iz Zaklade Ana Rukavina.

Do danas je u registar, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano više od 61000 potencijalnih darivatelji krvotvornih matičnih stanica.

U registar se može upisati svaka zdrava osoba od 18 do 40 godina.

Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.