Ostalo

Sporazum o izgradnji nacionalne dječje bolnice

Objavljeno 16.04.2019.

Grad Zagreb

Premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisali su u ponedjeljak okvirni sporazum o suradnji na pripremi projekta "Izgradnja nacionalne dječje bolnice", što je prvi korak u realizaciji izgradnje te bolnice u zagrebačkom Blatu.
Sporazum o izgradnji nacionalne dječje bolnice
 

Vrijednost tog strateškog Vladina projekta je 42,3 milijuna kuna, od čega je 85% financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ostatak sredstava bit će osiguran iz državnog i zagrebačkog proračuna.

Ministarstvo zdravstva je u suradnji s Gradom Zagrebom počelo izradu tehničke i projektne dokumentacije, što je preduvjet za prijavu projekta izgradnje nacionalne dječje bolnice za sufinanciranje iz europskih fondova u idućem programskom razdoblju.

Nova dječja bolnica trebala bi objediniti postojeće kapacitete Klinike za dječje bolesti u Zagrebu i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica, te osigurati provedbu zdravstvene zaštite na području ginekologije i opstetricije.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je da će nacionalna dječja bolnica biti prva faza izgradnje nove nacionalne sveučilišne bolnice, a omogućit će sve oblike liječenja djece na jednom mjestu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.