Ostalo

Studija predviđa pomanjkanje onkologa

Objavljeno 15.05.2019.

Reuters

Paralelno s povećanjem broja oboljelih od raka očekuje se i veća potreba za liječnicima specijaliziranima za liječenje zloćudne bolesti, piše stručni časopis The Lancet Oncology.
Studija predviđa pomanjkanje onkologa
 

Postojeće procjene pokazuju kako će se do 2040. godine broj pacijenata kojima je potrebna kemoterapija povećati s 9,8 milijuna na 15 milijuna godišnje.

Dvije trećine ovih pacijenata će živjeti u srednje i slabo razvijenim zemljama, a broj potrebnih onkologa će se povećati sa 65000 na 100000.

Istraživači s University of New South Wales dodaju kako će u budućnosti najčešće indikacije za kemoterapiju biti rak pluća, rak dojke i rak debelog crijeva.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.