Mladi

Studija preporučuje momčadske sportove

Objavljeno 30.05.2019.

Reuters

Djeca koja su pretrpjela zlostavljanje ili zanemarivanje imaju do 30% manji rizik za poteškoće s mentalnim zdravljem u odrasloj dobi ako se u tinejdžerskoj dobi bave momčadskim sportskim aktivnostima.
Studija preporučuje momčadske sportove
 

Istraživači s University of California dodaju kako se dobiveni nalazi odnose i na djecu traumatiziranu zbog npr. razvoda roditelja.

Kako piše stručni časopis JAMA Pediatrics, momčadski sportovi su već povezivani s nizom pozitivnih učinaka na tjelesno i mentalno zdravlje.

Novi nalazi su dobiveni praćenjem više od 9000 ispitanika u razdoblju dužem od 10 godina, a momčadski sportovi su najizraženije bili povezani s manjim rizikom za depresiju i anksioznost.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.