Ostalo

Novo izvješće o drogama u Europi

Objavljeno 07.06.2019.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U 2018. u Europskoj uniji je prvi put otkriveno 55 novih psihoaktivnih tvari, čime je ukupni broj tvari pod nadzorom Europskog centra za nadzor droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) narastao na 730.
Novo izvješće o drogama u Europi
 

Procjenjuje se da je oko 96 milijuna osoba u dobi od 15 do 64 godine u Europskoj uniji tijekom života probalo neku od nezakonitih droga.

Najzastupljeniji je kanabis koji je probalo 27,4% osoba te dobne skupine.

Kokain je probalo 5,4%, MDMA/ecstasy 4,1%, amfetamine 3,7%, a opioide 0,4% stanovnika Europske unije u dobi od 15 do 64 godine.

Procjenjuje se da godišnje 1,2 milijuna stanovnika država članica EU započinje tretman ovisnosti zbog uporabe nezakonitih droga.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.