Muško zdravlje

Distribucija masti i rizik za rak prostate

Objavljeno 11.06.2019.

MedicalXpress

Kod muškaraca s većim naslagama masnog tkiva u predjelu abdomena i bedara se bilježi veći rizik obolijevanja od agresivnog oblika raka prostate, objavio je stručni časopis Cancer.
Distribucija masti i rizik za rak prostate
 

Istraživači s Harvarda vjeruju kako će njihovi nalazi unaprijediti razumijevanje veze između pretilosti i raka prostate te olakšati rad na novim terapijama.

U studiji su korišteni podaci prikupljeni od 1832 ispitanika praćena do 13 godina.

Ukupni indeks tjelesne mase (omjer tjelesne mase izražene u kilogramima i kvadrata visine izražene u metrima) se pokazao manje pouzdanim znakom upozorenja za rizik obolijevanja od agresivnog raka prostate.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.