Ostalo

San i koncentracija šećera u krvi

Objavljeno 12.06.2019.

Reuters

Osobe koje spavaju premalo ili previše mogu imati više poteškoća s održavanjem optimalne koncentracije šećera u krvi, utvrđeno je u istraživanju američkih znanstvenika s University of Chicago.
San i koncentracija šećera u krvi
 

Koristeći podatke prikupljene od 962 pretila ispitanika u dobi od 20 do 65 godina, istraživači su utvrdili kako višu koncentraciju šećera u krvi imaju osobe koja spavaju prosječno manje od 5 ili više od 8 sati.

Novi nalazi se odnose i na osobe s predijabetesom, stanjem koje karakterizira koncentracija šećera u krvi nešto niža od one kod dijabetičara.

Stručni časopis Diabetes Care piše i kako je kod osoba koje običavaju spavati više od 8 sati prisutan veći rizik za povišenu koncentraciju šećera u krvi u jutarnjim satima.

S druge strane, osobe koje spavaju premalo imaju veći rizik za preveliku tjelesnu masu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.