Ostalo

Rehabilitacijski centar u Varaždinskim toplicama

Objavljeno 18.06.2019.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice

U sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice počinje izgradnja Nacionalnog rehabilitacijskog centra za pacijente s ozljedama kralježničke moždine.
Rehabilitacijski centar u Varaždinskim toplicama
 

Ukupna vrijednost projekta je 107 milijuna kuna, a s nacionalne razine će za realizaciju projekta biti dodijeljeno 83 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".

Radovi će započeti najesen početi s radovima, a rok izgradnje najvećeg i najskupljeg objekta u posljednjih 50 godina u ovoj regiji bit će svibanj 2021. godine.

Na gotovo 7000 četvornih metara, u novom će centru biti 79 stacionarnih kreveta te 6-8 kreveta dnevne bolnice, što odgovara potrebama za zbrinjavanje pacijenata s bolestima i ozljedama kralježničke moždine iz cijele Hrvatske.

Objekt će imati nekoliko etaža, na dva kata bit će stacionar za liječenje i rehabilitaciju s pratećim sadržajima za pacijente, fizikalnu terapiju i osoblje, dok će na trećem katu biti smješteni apartmani za samostalno življenje koji će koristiti za prilagodbu pacijenata nakon rehabilitacije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.