Mladi

Studija o posljedicama legalizacije marihuane

Objavljeno 10.07.2019.

Reuters

Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako u saveznim državama koje su legalizirale konzumaciju marihuane nije došlo do povećanja konzumacije marihuane među tinejdžerima.
Studija o posljedicama legalizacije marihuane
 

Nasuprot tome, tijekom promatranog razdoblja je u tinejdžerskoj populaciji zabilježeno 8%-tno smanjenje povremene konzumacije marihuane i 9%-tno smanjenje redovite konzumacije marihuane.

U studiji objavljenoj u stručnom časopisu JAMA Pediatrics su korišteni podaci prikupljeni od 1,4 milijuna adolescenata između 1993. i 2017. godine.

U tom periodu je medicinska uporaba marihuane legalizirana u 27 saveznih država, a rekreativna u njih 7, dodaju istraživači s Montana State University.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.