Ostalo

Studija upozorava na zašećerene napitke

Objavljeno 12.07.2019.

BBC News

Redovita konzumacija zašećerenih napitaka je u istraživanju francuskih znanstvenika povezana s povećanjem rizika obolijevanja od raka, objavio je British Medical Journal.
Studija upozorava na zašećerene napitke
 

Nalazi istraživača sa Sorbonne se temelje na petogodišnjem praćenju više od 100000 ispitanika.

Fokus studije je bio na konzumaciji napitaka s više od 5% šećera, uključujući i voćne sokove i zaslađene mliječne proizvode.

Svako povećanje prosječnog dnevnog unosa ovakvih napitaka za 100 mililitara je bilo povezano s dodatnim povećanjem rizika obolijevanja od raka za 18%.

Znanstvenici vjeruju kako je uočeno povećanje rizika moguće objasniti posljedicama previsoke koncentracije šećera u krvi.

Unos napitaka s umjetnim sladilima umjesto šećera nije bio povezan s većim rizikom obolijevanja od raka.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.