Ostalo

Studija podupire ograničen unos kalorija

Objavljeno 14.07.2019.

HealthDay

Smanjenje dnevnog unosa kalorija je u istraživanju američkih znanstvenika s Duke University povezano sa smanjenjem rizika za dijabetes i bolesti srca.
Studija podupire ograničen unos kalorija
 

Kalorijske restrikcije su bile povezane s poboljšanjima glede niza biomarkera povezanih s metabolizmom i upalnim procesima, dodaju znanstvenici.

Nalazi prikupljeni od oko 200 ispitanika mlađih od 50 godina pokazuju kako je za ovakav učinak potrebno unositi barem 300 kalorija dnevno manje nego prije početka promatranog razdoblja.

Sudionici istraživanja su prije dijete imali preporučenu tjelesnu masu ili nekoliko kilograma viška.

Osobe koje su tijekom 2 godine smanjile unos kalorija za 300 su postigle 10%-tno smanjenje tjelesne mase.

71% postignutog smanjenja tjelesne mase se odnosilo na masno tkivo, naglašavaju istraživači u časopisu The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.