Ostalo

Nastavak epidemije ebole

Objavljeno 16.07.2019.

BBC News

Vlasti DR Kongo su objavile kako je potvrđen prvi slučaj ebole u dvomilijunskom gradu Gomi na istoku zemlje.
Nastavak epidemije ebole
 

Riječ je o važnom prometnom središtu, pa se stručnjaci pribojavaju ubrzanog širenja epidemije ove hemoragijske groznice koja se prenosi tjelesnim tekućinama.

Prema dostupnim podacima, ebola je tijekom aktualne epidemije u DR Kongo u proteklih oko godinu dana odnijela više od 1600 života.

Usprkos primjeni cjepiva za ebolu virus se nastavlja širiti te je prema broju preminulih ova epidemija druga najveća ikad zabilježena.

Između 2014. i 2016. godine je Gvineju, Liberiju i Sijera Leone pogodila epidemija ebole koja je prouzročila smrt 11310 od 28616 zaraženih osoba.

Virus ebole je otkriven 1976. godine, a ovo je 10. epidemija u DR Kongo.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.