Ostalo

Marihuana šteti kognitivnim sposobnostima

Objavljeno 22.07.2019.

Yahoo News

Konzumacija kanabisa je u istraživanju kanadskih znanstvenika s McMaster University povezana sa slabijim rezultatima na testiranjima kognitivnih sposobnosti.
Marihuana šteti kognitivnim sposobnostima
 

Podaci prikupljeni od 1121 ispitanika u dobi od 22 do 36 godina pokazuju kako najslabije rezultate na testiranjima imaju osobe koje su marihuanu konzumirale u proteklih tjedan dana.

Kod ovih sudionika istraživanja su još bili vidljivi tragovi tetrahidrokanabinola (THC) u urinu.

THC je psihoaktivni sastojak marihuane, a njegova prisutnost u krvi je u najvećoj mjeri negativno utjecala na pamćenje i brzinu procesuiranja informacija.

Journal of Psychiatry and Neuroscience piše kako je prošle godine marihuanu barem jednom konzumiralo 2,5% svjetske populacije.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.