Ostalo

Novi lijekovi učinkoviti protiv ebole

Objavljeno 14.08.2019.

BBC News

Testiranja dvaju novih lijekova protiv ebole provedena u DR Kongo ukazuju na njihovu učinkovitost, objavili su američki stručnjaci iz National Institute of Allergy and Infectious Diseases.
Novi lijekovi učinkoviti protiv ebole
 

Djelovanje lijekova nazvanih REGN-EB3 i mAb114 se temelji na korištenju antitijela koja napadaju virus ebole te neutraliziraju njegoj utjecaj na ljudske stanice.

U razvoju novih lijekova su korištena antitijela prikupljena od osoba koje su preživjele infekciju virusom ebole.

Lijekovi su testirani na uzorku od 700 pacijenata zaraženih ebolom, a tijekom promatranog razdoblja je preminulo 29% osoba koje su primile REGN-EB3 te 34% onih koje su primile mAb114.

Izgledi za preživljavanje kod pacijenata s niskom razinom virusa ebole u krvi su nakon primjene REGN-EB3 iznosili 94%, a nakon primjene mAb114 89%.

Tijekom aktualne epidemije ebole u DR Kongo je umrlo više od 1800 zaraženih osoba.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.