Lijekovi

Plivit Osteo Complex – 3u1 učinak za održavanje normalnih kostiju!

Objavljeno 13.09.2019.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

Kalcij je najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu, a većina kalcija nalazi se u kostima stoga je njegov adekvatan unos važan tijekom cijelog života. Plivit Osteo Complex sadrži jedinstvenu kombinaciju kalcija, vitamina K i D3, tri temeljna nutrijenta za izgradnju i očuvanje mineralne gustoće kostiju.
Plivit Osteo Complex – 3u1 učinak za održavanje normalnih kostiju!

Kalcij - mislite na vrijeme na svoje kosti!

Ljudi žive brzo, pod stresom su, hrane se nepravilno te u većini slučajeva ne zadovoljavaju dnevne potrebe mikronutrijenata, pogotovo zato što se oni u ljudskom organizmu ne mogu sintetizirati. Zbog sustavnog osiromašivanja tla nutritivno vrijednim mineralima, zdrava prehrana također ne garantira njihov dovoljan unos.

Kalcij je jedan od najvažnijih minerala koji sudjeluje u izgradnji kosti te ima važnu ulogu u kontrakciji  mišića.

Glavni izvori kalcija su mlijeko i mliječni proizvodi, zeleno povrće, banane i žitarice. Unos namirnica bogatih kalcijem od najranije dobi dokazano dovodi do povećane gustoće i mase kosti u odrasloj dobi te posljedično smanjuje rizik od osteoporoze.

Preporuke za dnevni unos kalcija ovise o dobi, pa bi tako žene u perimenopauzi trebale unositi oko 1000 mg kalcija dnevno, što kroz prehranu, što kroz suplemente, a postmenopauzalne žene i stariji muškarci oko 1200 mg na dan.

Vitamin K1 i D3 kao podrška kalciju

K1 vitamin ili fitomenadion je dio skupine K vitamina koji se pretežno nalazi u lisnatom povrću poput blitve. Većinom ga vežemo uz zgrušavanje krvi, no on također ima važnu ulogu u metabolizmu kosti. 

Vitamin D trebamo za apsorpciju kalcija iz crijeva kako bi se u djetinjstvu izgradile čvrste kosti te očuvali čvrstoća i zdravlje kostiju u kasnijoj životnoj dobi. Nedostatak vitamina D uzrokovat će slabljenje skeleta, gubitak čvrstoće kostiju i koštane mase s povećanim rizikom od prijeloma kosti. Zalihe vitamina D smanjuju se sa starenjem, posebice tijekom zime.

Zašto Plivit Osteo Complex?

Sinergija kalcija, vitamina K i D3 u Plivit Osteo Complexu osigurati će kostima dovoljno kalcija kao i njegovu apsorpciju kako biste održali normalno stanje vaših kostiju ili smanjili gubitak minerala u menopauzi.

Plivit Osteo Complex granule ugodnog su okusa limuna i tropskog voća te se jednostavno primjenjuju direktno u usta.

Brinite se o svojim kostima, ne samo za aktivnije sutra, već za sve dane, mjesece i godine koje slijede. Ne dozvolite da vas vaše tijelo spriječi u bavljenju željenim aktivnostima i pobrinite se da vas vaše kosti mogu nositi u svim izazovima koji vas očekuju.

 

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
3.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.