Ostalo

Usporavanje porasta broja slučajeva dijabetesa tipa 2

Objavljeno 13.09.2019.

HealthDay

Analiza podataka prikupljenih u nekoliko europskih zemalja, SAD i Kanadi ukazuje na stabilizaciju broja novih slučajeva dijabetesa tipa 2, objavili su australski znanstvenici.
Usporavanje porasta broja slučajeva dijabetesa tipa 2
 

U istraživanju provedenom na Baker Heart and Diabetes Institute u Melbourneu su korišteni nalazi 47 studija provedenih u proteklih 50-ak godina.

U trećini analiziranih uzoraka ispitanika je između 2006. i 2014. godine zabilježeno smanjenje broja novih slučajeva dijabetesa tipa 2, a u trećini je ovaj broj tijekom navedenog razdoblja ostao stabilan.

Znanstvenici naglašavaju kako su i dalje izraženi problemi velike učestalosti pretilosti i nezdravih životnih navika, važnih čimbenika rizika za dijabetes tipa 2.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.