Ostalo

Nova laboratorijska oprema u KBC Osijek

Objavljeno 01.10.2019.

KBC Osijek

KBC Osijek je projektom "Istraživanje i dijagnostika malignih, infektivnih i rijetkih metaboličkih bolesti temeljena na MALDI TOF tehnologiji" nabavio laboratorijsku opremu koja će ubrzati dijagnostiku i unaprijediti znanstveno-istraživački rad.
Nova laboratorijska oprema u KBC Osijek
 

Projekt je vrijedan 16,1 milijun kuna, od čega je 13,7 milijuna sufinancirano iz EU fondova.

Ostatak su osigurali Vlada i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Takve znanstveno-istraživačke laboratorijske opreme, kojom se može koristiti i u dijagnostici, dosad nije bilo u Hrvatskoj, a rijetko je dostupna i u Europi.

Novom opremom će se znatno ubrzati dijagnostika infektivnih bolesti i povećati dijagnostička pouzdanost, a ubrzanje dijagnostike očekuje se i kad je riječ o metaboličkim bolestima.

Što se tiče malignih bolesti, očekuju se pomaci u dijagnostici i u znanstveno-istraživačkom radu jer su istraživanja koja su omogućena nabavom opreme među ostalim povezana s uočavanjem metastaza malignih bolesti te postavljanjem pouzdane dijagnoze kod ovih bolesti.

Dio znanstveno-istraživačkih i dijagnostičkih aktivnosti odnositi na bazična istraživanja koja se provode u osječkom KBC-u i na osječkom Medicinskom fakultetu, a dio na suradnju, gdje će se pružati pomoć u istraživanju drugim zdravstvenim ustanovama.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.