Ostalo

Rad pod nadzorom za 288 mladih liječnika

Objavljeno 03.10.2019.

Hrvatska liječnička komora

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je donio odluku o izboru 288 doktora medicine bez specijalizacije za koje će financirati rad pod nadzorom te odluku o financiranju pripravničkog staža za 85 diplomiranih liječnika koji su studij medicine upisali prije 2013. kao zadnja generacija kojoj je pripravnički staž bio obvezan.
Rad pod nadzorom za 288 mladih liječnika
 

Na natječaj za financiranje rada pod nadzorom pristigao je 321 zahtjev doktora medicine te 516 zdravstvenih ustanova.

U prijedlogu Liste prvenstva uvrštena su 288 kandidata, a u prijedlog popisa prijavljenih kandidata koji nisu uvršteni u Listu prvenstva njih 33 od kojih su 4 odustala jer su dobili specijalizaciju.

Kandidati koji nisu uvršteni u Listu prvenstva mogu u roku od 8 dana od dana objave rezultata natječaja uputiti novi zahtjev za financiranje rada pod nadzorom za jednu od 228 zdravstvenih ustanova u kojima je ostalo nepopunjenih mjesta ili za odabranu ugovornu privatnu ordinaciju obiteljske (opće) medicine.

Na javni natječaj za financiranje pripravničkog staža pristiglo je ukupno 85 zahtjeva doktora medicine koji su fakultet upisali prije 2013. pa im je petomjesečni pripravnički staž obvezan.

Ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a s odabranim će kandidatima sklopiti ugovore o radu na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku ugovore o financiranju sklopiti s tim ugovornim ustanovama, a sve u cilju što bržeg zapošljavanja doktora medicine.

Rad pod nadzorom može trajati od 6 mjeseci do najduže 2 godine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.