Muško zdravlje

Rizik unosa alkohola kod budućih očeva

Objavljeno 05.10.2019.

Mirror

Djeci očeva koji konzumiraju alkohol prijeti do 44% veći rizik za poteškoće sa zdravljem srca, objavili su kineski znanstvenici.
Rizik unosa alkohola kod budućih očeva
 

Po novim nalazima, rizična je konzumacija alkohola u razdoblju od 6 mjeseci prije začeća, osobito kod muškaraca sklonih opijanju.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni za potrebe 55 ranijih studija, od kojih je najstarija započeta 1991. godine.

Konzumacija alkohola od strane budućih majki je poznati čimbenik rizika za niz poteškoća sa zdravljem kod djece, pa se ženama koje planiraju zatrudnjeti savjetuje da alkohol izbjegavaju najmanje godinu dana prije začeća.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.