Ostalo

Nova studija o posljedicama pomanjkanja sna

Objavljeno 08.11.2019.

HealthDay

Poteškoće sa snom su u novom istraživanju provedenom u Kini povezane s većim rizikom za srčani i moždani udar, piše stručni časopis Neurology.
Nova studija o posljedicama pomanjkanja sna
 

Znanstvenici sa sveučilišta u Pekingu su se koristili podacima prikupljenima tijekom 10 godina od 487200 osoba prosječne dobi 51 godine.

Prisutnost simptoma nesanice je tijekom promatranog razdoblja bila povezana s prosječno 18% većim rizikom za srčani i moždani udar.

Uočena veza je bila posebno izražena kod osoba mlađe životne dobi te osoba koje na početku istraživanja nisu imale povišeni krvni tlak.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.