Ostalo

Radionica o robotici u gastroenterologiji

Objavljeno 09.11.2019.

KBC Zagreb

U petak je u KBC Zagreb održana radionica o robotici u gastroenterologiji na kojoj su sudjelovali hrvatski i inozemni stručnjaci.
Radionica o robotici u gastroenterologiji
 

Na novom robotskom sustavu u KBC Zagreb u proteklih je nekoliko mjeseci napravljeno 30 operacija bubrega i nadbubrežne žlijezde te je u pripremi prva operacija prostate.

Radionica je okupila najistaknutije svjetske endoskopičare, koji su prikazali najnovije endoskopske tehnike.

Po prvi put je prikazan rad na najnovijem robotskom sustavu za endoskopsko rješavanje tumora završnog dijela debelog crijeva.

Primjena robota omogućuje veću preciznost zahvata uz očuvanje okolnog tkiva te povećava kvalitetu života pacijenata.

S obzirom da postoji mogućnost najma robotskog sustava za tumore završnog dijela debelog crijeva, na KBC Zagreb bi se svaka tri mjeseca moglo endoskopski napraviti 10 operacija ranih tumora koji se sada rade ručno.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.