Ostalo

Mogućnost predviđanja bolesti bubrega

Objavljeno 11.11.2019.

HealthDay

Američki znanstvenici s Johns Hopkins University u Baltimoreu su razvili formulu namijenjenu predviđanju rizika za pojavu bolesti bubrega u predstojećih pet godina.
Mogućnost predviđanja bolesti bubrega
 

U razvoju formule su korišteni podaci prikupljeni od oko 5 milijuna pacijenata iz 28 zemalja, a rezultate je objavio Journal of the American Medical Association.

Dosad provedena testiranja sugeriraju kako je nova metoda precizna u nizu različitih kliničkih okruženja u cijelom svijetu.

Formula se temelji na velikom broju parametara, uključujući dob, visinu krvnog tlaka i eventualnu prisutnost dijabetesa.

Rana identifikacija pacijenata s povećanim rizikom za bolesti bubrega će povećati izglede za rani početak njihovog liječenja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.