Muško zdravlje

Mišićna masa čuva zdravlje srca

Objavljeno 21.11.2019.

HealthDay

Očuvanje mišićne mase je povezano s do 80% manjim rizikom za bolesti srca u starosti, pokazuju podaci prikupljeni od oko 1000 ispitanika starijih od 45 godina.
Mišićna masa čuva zdravlje srca
 

Sudionici istraživanja su praćeni prosječno 10 godina, a uočena veza je bila znatno jače izražena kod muškaraca.

Mišićna masa se smanjuje od sredine 30-ih godina života, prosječno za 3% po desetljeću, pojašnjavaju grčki znanstvenici sa sveučilišta Harokopio u Ateni.

Ranije studije su pokazale kako je izraženije smanjenje mišićne mase kod osoba s bolestima srca povezano s povećanjem rizika za srčani i moždani udar.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.