Ostalo

Veza glaukoma i onečišćenja

Objavljeno 03.12.2019.

HealthDay

Kod osoba izloženijih onečišćenom zraku se bilježi prosječno 6% veći rizik za glaukom, utvrđeno je nakon analize podataka prikupljenih od 111000 ispitanika u Velikoj Britaniji.
Veza glaukoma i onečišćenja
 

Sudionici istraživanja provedenog na University College London su praćeni u razdoblju od četiri godine, a najveći rizik za glaukom su imale osobe najizloženije česticama onečišćenja promjera manjeg od 2,5 mikrometra.

Glaukom je vodeći uzrok ireverzibilnog gubitka vida, naglašavaju znanstvenici u stručnom časopisu Investigative Ophthalmology & Visual Science.

Procjenjuje se kako je glaukom prisutan kod 60 milijuna ljudi u svijetu.

Izloženost onečišćenom zraku je bila povezana i sa stanjivanjem mrežnice.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.