Mladi

Opetovani potresi mozga i rizik za suicid

Objavljeno 04.12.2019.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD uz sudjelovanje 13000 srednjoškolaca je povezalo opetovane potrese mozga s povećanjem rizika za suicid, piše Journal of Affective Disorders.
Opetovani potresi mozga i rizik za suicid
 

Kod ispitanika koji su u proteklih godinu dana imali potres mozga je zabilježen 15% veći rizik za prisutnost simptoma depresije, razmišljanje o suicidu te planiranje i pokušaj suicida.

Razmišljanje o suicidu je zabilježeno kod 21% srednjoškolaca koji su imali potres mozga, a dodatni rizik su imali oni koji su potres mozga imali više puta.

Veza između potresa mozga i pokušaja suicida je bila dvostruko izraženija kod dječaka, dodaju istraživači s University of Texas.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.