Ostalo

Vrhovni sud presudio u korist liječnika

Objavljeno 12.12.2019.

Hrvatska liječnička komora

Vrhovni sud je presudio da liječnici kod obračuna prekovremenih sati imaju pravo na sve dodatke za posebne uvjete rada, odgovornost i znanstvene titule, kao i kod obračuna redovnih sati.
Vrhovni sud presudio u korist liječnika
 

Više od 4000 liječnika je do sada pokrenulo sudske tužbe protiv poslodavaca zbog pogrešnog obračuna prekovremenih sati.

U korist liječnika je do sada presuđeno više stotina pravomoćnih presuda.

Problem s obračunom isplate prekovremenih sati liječnika datira od 1. prosinca 2013. godine otkad je na snazi Granski kolektivni ugovor za zdravstvo.

"Ovo je naša zajednička velika pobjeda u borbi za prava liječnika. Vrhovni sud potvrdio je da su liječnici, i HLK koja ih je u tome na svaki način podržala, bili u pravu. Komora je osigurala financijsko pokrivanje sudskih i odvjetničkih troškova svim članovima koji su poslodavce tužili preko Komore, što je i bila naša obveza u zaštiti interesa naših članova. Već od idućeg mjeseca očekujemo obračun plaća po Zakonu, odnosno odluci Vrhovnog suda RH", izjavio je predsjednik HLK-a, dr.sc. Krešimir Luetić.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.