Ostalo

KBC Split: Centar za medicinu spavanja za djecu

Objavljeno 12.12.2019.

KBC Split

KBC Split je dobio više od 750000 kuna vrijedan Centar za medicinu spavanja za djecu u Klinici za dječje bolesti.
KBC Split: Centar za medicinu spavanja za djecu
 

Bolnica je za uređenje Centra uložila 250000 kuna, dok su od donacija u humanitarnoj akciji "Zajedno za najmlađe" kupljeni novi uređaji za najsuvremeniju dijagnostiku i liječenje poremećaja spavanja.

Uz dva uređaja, Centar je dobio i medicinske krevete te prikladni namještaj, dok će po četiri liječnika i medicinske sestre završiti specijalnu edukaciju za rad s najmlađima.

Riječ je o multifunkcionalnom centru u kojem će se tijekom dana obavljati EEG pregledi i snimanja, a tijekom noći polisomnografija.

Veliki broj neuroloških bolesti se događa u snu, kao što su primjerice prestanak disanja kod djece, neke vrste epilepsije i konvulzija.

Sve je veći broj djece s takvim problemima, pa je potreba za spomenutim pretragama prilično velika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.