Ostalo

Ljubitelji zelenog čaja žive duže

Objavljeno 12.01.2020.

HealthDay

Osobe koje redovito piju zeleni čaj imaju veće izglede za zdraviji i duži život, sugeriraju podaci prikupljeni od oko 100000 osoba u Kini.
Ljubitelji zelenog čaja žive duže
 

Među ispitanicima koji su zeleni čaj pili najmanje tri puta tjedno je tijekom promatranog sedmogodišnjeg razdoblja zabilježen prosječno za petinu manji rizik za srčani i moždani udar.

Uz to, ove su osobe imale i godinu dana duži očekivani životni vijek, objavio je European Journal of Preventive Cardiology.

Rizik za smrt od bilo kojeg uzroka je kod konzumenata zelenog čaja bio prosječno 15% manji.

Ranije studije su povezale pijenje zelenog čaja s nižom koncentracijom kolesterola u krvi i smanjenjem rizika za pretilost.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
2.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.