Ostalo

OB Dubrovnik: Okončan projekt OHBP-a

Objavljeno 14.01.2020.

Ministarstvo zdravstva

Opća bolnica Dubrovnik je uspješno okončala EU projekt pod nazivom "Objedinjeni hitni bolnički prijem", za koji su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 20.000.000,00 HRK iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
OB Dubrovnik: Okončan projekt OHBP-a
 

Provedba ovog projekta je trajala od 12. svibnja 2017. godine a završno izvješće o provedbi projekta je odobreno u prosincu 2019. godine.

Projektom je osigurana povećana dostupnost i kvaliteta pružanja hitne zdravstvene skrbi putem uspostave novog objedinjenog hitnog bolničkog prijema, što je postignuto građevinskom adaptacijom bolničke zgrade unutar bolničkog kompleksa te nabavom i stavljanjem u rad nove medicinske, nemedicinske i tehničke opreme.

Među nabavljenom opremom se osim informatičke i tehničke opreme nalaze medicinski stativi, aspiratori te oprema za reanimaciju i anesteziju za OHBP.

Projektom je osigurano provođenje tzv. horizontalnih politika EU kojima se između ostaloga osigurava promicanje ravnopravnosti spolova te zabrana diskriminatorne prakse ponašanja na radnom mjestu.

Ovaj projekt je usklađen s ciljevima Nacionalne strategije razvoja zdravstva

Projektom se doprinosi cilju smanjenja vremenskog trajanja obrade pacijenata u OHBP-u za 20%.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.